Helgdag

Hej vänner!

Tycks vara svårt att få in den där bloggrutinen igen.

Idag är det helgdag här i Ticino – alla katolska kantoner i Schweiz är lediga denna torsdag. Vi har varit på en mässa i kyrkan följt av apertivo vid kommunhuset. Alltså wow! Kommunens invånare samlades alltså utomhus i det underbara vädret för att prata, dricka vin och äta småplocksmat (däribland stora bitar parmesan, wow). Så mysigt! Så Ticino. Och så inte Sverige. Underbart! Efteråt följde lasagnelunch i huset, dit även ett grannpar som familjen stötte på på gatan blev spontant inbjudna. Snart beger vi oss av mot Locarno för att besöka en årlig julmarknad.

Jag får verkligen uppleva det ticinesiska livet härnere. Träffa de riktiga invånarna. Jag och Giorgio pratade om det igår, att komma ner hit och kastas in i ett innebandylag är verkligen ett sätt att få lära känna den riktiga kulturen. Att få bo i en ticinesisk familj bidrar såklart också. Att åka till ett land och gå en språkkurs exempelvis, gör att man träffar folk från hela världen, men däremot får man inte samma inblick i den lokala kulturen, vilket jag är väldigt glad för att jag får.

Nu är det snart julmarknadsdags. Mot Locarno! Vi hörs.

2016-12-08 11-10-53Utsikten hundra meter från kyrkan, med berget Monte Bré i fronten.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>