San Salvatore

Något man tydligen ”måste” göra om man besöker Lugano, är att ta sig upp till det karakteristiska berget San Salvatore och dess 360-gradersvy. För den late går det att transportera sig med linabana, och för den som är sugen på en promenad (eller helt enkelt är ekonomiskt lagd?) funkar det precis lika bra att avverka höjdmetrarna till fots. Berget är 912 meter högt, men den lilla hiken innebar bara en trehundrameters stegring för oss då vi parkerade bilarna på 600 meters höjd.

För ja, det är klart att vi skulle upp på San Salvatore! Frågan var inte om, utan när. I torsdags var det dags.

Stigen upp var en väg genom skog, och förutom den konstanta lutningen påminde det mig en hel del om våra svenska miljöer. Träd, grönt, och på ett fåtal ställen små öppna fält (lutande dock, förstås). Utsikten från toppen däremot, var något helt annat. Vilka vyer! Det här var en disig och molnig dag, jag kan tänka mig att det är ännu mer magiskt när det är klarblå himmel.

2016-09-22 15-17-35 2016-09-22 15-54-55 2016-09-22 15-59-40 2016-09-22 16-05-07 2016-09-22 16-04-36 2016-09-22 16-15-41 2016-09-22 16-05-44

Hur vackert det än är, så börjar jag vänja mig vid bergen. Även om de ställen jag lägger upp bilder på på bloggen har olika karaktärsdrag, påminner de om varandra. Vågar jag säga att jag börjar tröttna på att fota bergsvyer? Inte riktigt än förstås. Men hörni, Sverige är väldigt vackert det också. Jorden är för häftig.

Det bästa jag har tagit med mig till Schweiz är förresten min ryggsäck (min och min, egentligen är det min pappas som sedan min brorsa snodde och efter det råkades övertas av nästa barn i familjen…) – det var ett riktigt genidrag att packa ner den. Måste ju lägga kamera och vattenflaska i något, liksom! (Och alla andra miljoner grejer som jag alltid ska ta med mig eftersom ”det ju faktiskt kan behövas”.)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>