Un buon weekend

Vilken helg vi haft!

På lördagen klev vi upp tidigt för att bege oss på utflykt. Vi gav oss av mot nordvästra Ticino, till ett ställe som heter Val Bavona, där familjen till en i laget har alpstuga. Wow, what a beautiful place. Återigen förundrades jag över att jag faktiskt bor i detta vackra land just nu. Bergen är helt magiska, stugorna likaså. Gamla, gjorda i sten, mysigt små och alptypiskt inredda.

När vi hade beundrat det vackra huset ett tag gick vi på en mini-hike till ett känt vattenfall i närheten. I den tillhörande floden tog vi svenskar oss ett dopp, i det förmodligen kallaste vatten jag någonsin badat. Uppskattningsvis var det runt tio grader, men tack vare värmen i luften var det ett grymt härligt bad. Kristallklart alpvatten, minst sagt.

Vi begav oss tillbaka till stugan för grillning och framåt tidig kväll var vi tvungna att bege oss mot Chiasso för att ”jobba” på ett event. But first – let me show you some pictures.

2016-09-10 10-31-34
Den fina alpstugan.2016-09-10 10-58-56
Hur vackert?2016-09-10 11-18-26
Vattenfallet.2016-09-10 11-30-28
Strax bakom kameran ligger platsen där vi tog oss ett alpdopp.2016-09-10 12-21-18
Power.2016-09-10 12-28-49
Också ganska fint, om jag får säga det själv.2016-09-10 12-24-08
Lördagens gäng.

Väl tillbaka i Chiasso skulle vi jobba på ett event – alla restauranger och barer i centrum hade hyrt in band för att underhålla sina gäster med levande musik – och vår uppgift var att stå vid en av entréerna till den avspärrade stadskärnan och ta betalt. Många medarbetare innebar dock att allas arbetskraft inte gick att utnyttja till fullo (med andra ord fanns det inga arbetsuppgifter kvar till oss), men kvällen blev ett jättebra tillfälle för oss att träffa folk. Höjdpunkten var dock när en kvinna som vi pratat med på gymmet ropade ”Ciao, Melinda e Michaela!”. Med henne hade vi haft vår första riktiga konversation på italienska i omklädningsrummet ett par dagar tidigare, och nu kom hon alltså ihåg våra namn och kom dessutom fram och hälsade. Skulle det hänt i Sverige? Skulle inte tro det…

På söndagen blev det däremot jobb hela dagen på ett event som heter Sportissima. Olika sporter samlades i stadskärnan för att främja idrottandet och locka till sig fler utövare, och vi var alltså där för att representera innebandy. En grym dag i anseendet att vi fick träffa mycket folk och öva på vår italienska. För tre veckor sedan kunde jag ingenting, och nu kunde jag i en del fall göra mig förstådd, även om det var fåordigt och med korta, stapplande meningar med många felsägningar. Men äsch! Det tar sig.

Även om jag ännu inte har ett permanent boende känner jag mig mer och mer som hemma, förmodligen tack vare att vi de senaste dagarna träffat fler människor och börjar lära känna lagkompisarna bättre och bättre. Jag längtar dock efter att få ett ställe att kalla för hem under de närmsta månaderna, samt att komma in i rutiner vad gäller jobb. Nu känns det åtminstone som att det närmar sig!

Ikväll ska vi spela träningsmatch mot ett U21-pojklag. Bäst att förbereda sig på att få springa, med tanke på att killar i den åldern brukar vara galet snabbfotade och tekniska. Imorgon kväll ska Melinda och jag prova på… Trumvirvel… Pole dancing! Återstår att se om vi kommer se ut som två felplacerade idioter eller två proffsiga strippor… (Tror snarare på det första alternativet.) Jag lovar inga bildbevis.

På fredag spelar vi förresten vår första riktiga match. En cupmatch mot Bronschofen som äger rum i den tysktalande delen av landet. Tydligen ska vi vara det bättre laget och det blir som en uppvärmning inför det som komma skall – dagen därpå är det nämligen äntligen dags för seriepremiär, mot Basel på hemmaplan. Spännande, spännande!

Ci vediamo!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>