Tre settimane

Vid den här tiden för tre veckor sedan satt jag i bilen påväg mot Skavsta. Så här länge har jag aldrig varit hemifrån, än mindre varit utan min familj. Jag måste säga att jag har mindre hemlängtan än jag hade förväntat mig. Kanske beror det på att jag är så mentalt inställd på att jag kommer vara här länge, att jag blir väl omhändertagen eller att jag helt enkelt har blivit mer vuxen.

Tre veckor är i alla fall tillräckligt lång tid för att de föreslagna inläggen som dyker upp på Facebook inte längre ska vara svenska. Nu är den reklam som dyker upp skriven på tyska, franska eller italienska. Skulle också kunna bero på att alla mina nya Facebookvänner är från just Schweiz, och att reklamurvalet sker därigenom. Hur som helst, cool känsla!

Så, vad har hänt sedan sist? Vi kör en liten sammanfattning!

Lördagen spenderades tillsammans med laget. Det började på eftermiddagen med en lagaktivitet i Mendrisio, där vi delades in i lag och fick ett papper med uppgifter som skulle genomföras. Vi skulle till exempel ta en kreativ lagbild, samt fotograferas med herrlagets finländska spelare Ossi. I två timmar flängde vi runt, och Team Michaela vann till slut med en ytterst liten marginal.

IMG-20160903-WA0041
Bild med Finlands-Ossi.IMG-20160903-WA0071
”Ta kort på en kändis”, they said. Viking Arvid Arvidlandsson blev vårt bidrag (yes, vi fick poäng!).IMG-20160903-WA0100
En kreativ gruppbild.IMG-20160903-WA0015
Ännu en kreativ gruppbild.

Efter lagaktiviteten bar det av uppför Mendrisios backar, till en slags mingelkväll. Ett gulligt restaurangområde var inhägnat och vid olika stånd såldes vin, mat och öl. Väldigt trevlig kväll. Dessutom drack jag min första öl någonsin. Ja, det är sant – jag tycker inte att det är gott och väljer därför alltid vin istället. Kvällen till ära kände jag dock att jag var tvungen att ge det ett helt glas chans, i synnerhet med tanke på att en lagtradition är att ta ”una birra” i bussen påväg hem från bortamatcher. Men öl, det är inte min grej. Jag plågade mig igenom hela glaset men har svårt att förstå varför drycken är så omtyckt. Återstår att se om jag lär mig dricka det under resans gång, men i dagsläget ser det mörkt ut på den fronten.

Vi chillade oss igenom söndagen, precis som resten av befolkningen här verkar göra. Det är så dött här under veckans sista dag. Alla affärer är stängda – inklusive mataffärer, och människorna verkar inte vilja visa sig ute. Lite skillnad mot Sveriges kundvänliga öppettider.

DSC_0004
Promenad uppför berget (eller ja, kullen) vid Chiasso.

På tisdagen hade vi vår första språklektion. Finally! Efter lite egna hemstudier har jag nu börjat prata, om än mycket stapplande och fåordigt, lite italienska. Det jag kan och förstår är inte några kunskaper att skryta om, men det är definitivt mer än jag kunde för tre veckor sedan.

Under onsdagskvällen spelade vi match mot Mendrisios herrlag, och gjorde en klart godkänd insats. Efter ett års skadefrånvaro (och ytterligare ett års frekvent bänksittande på matcher) behöver jag jobba på mina tekniska förmågor, men konditions- och styrkemässigt kändes det bra.

Idag har jag, Giorgio och hans fru Petra varit ute på en cykeltur. Bra mycket lugnare än förra veckans bergsetapp, men fortfarande väldigt vackert och extremt härligt. Jag slogs återigen av tanken ”shit, tänk att jag bor i det här landet nu” när vi cyklade igenom de gulliga byarna och såg ut över Luganosjön och de kringliggande bergen.

2016-09-08 11-31-42 2016-09-08 11-32-06
Inte riktigt lika många höjdmeter idag…

Vi hörs, ciao!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>