Klätter, klätter på väggen där, säg vem som rastlösast i landet är…

Ciao!

Innan jag skriver något annat – jag har ju inte tipsat om Melindas schweizerblogg än! Inte att förglömma. Checka in http://nouw.com/melindabergstrand så kan jag lova er att ni får förstklassig engelska och grymma bilder serverat. Klick, klick på länken, you won’t regret it.

Nu är det söndag kväll, och ytterligare några dagar har passerat. Det är nästan en vecka sedan jag skrev mitt senaste inlägg, bortsett från knästoryn. Dags för en liten recap med andra ord!

Tisdagskvällen var vi på hockey, Lugano HC mot finska Tappara i en cupmatch. Det blev förlust med 3-1 för Ticinolaget efter två kraftlösa sistaperioder. Lagets klack hängde dock inte läpp för det (bortsett från att enormt buande uppstod när domaren gjorde tveksamma domslut), utan hejade konstant från matchens början till dess slut. Inte för en sekund var de tysta, och jag var glad att jag alltid har ett par öronproppar i väskan.

2016-08-23 20-41-55
Lugano – Tappara.

Onsdagen traskade jag runt själv i Lugano. Gick i lite affärer, satt och chillade på en bänk och strosade längs vattnet. Att strosa på vackra platser, som jag älskar det. På kvällen var det dags för innebandyträning – eller rättare sagt klubb- och skoprovning. Klubborna fick vi förvånande nog redan idag, söndag – våra tränare hade inte blivit förvånade om de kommit lagom till jul. Återförsäljaren är dock stationerad i den tyska delen av Schweiz, och det förklarar klubbornas snabba framkomst. Ordnung und Richtung! Nya löpar- och innebandyskor är också påväg, men den återförsäljaren hör hemma i Ticino och när de grejerna anländer återstår att se.

Torsdagen spenderade jag i Chiasso med Melinda och Arvid innan det var träningsdags, och det är här inläggets rubrik börjar få (eller kanske redan hade fått?) sitt ursprung. Jag hatar att inte ha inplanerade och vettiga saker att göra, speciellt när jag inte vet hur länge det kommer pågå. Herregud, jag får uppleva ett helt nytt land och har varit i landet en och en halv vecka, inte borde jag redan klättra på väggarna. Men alla har vi våra mindre bra sidor (tänkte skriva dåliga eftersom det framkallar en stress hos mig, men å andra sidan resulterar det också i att jag faktiskt gör saker).

Men jag måste helt enkelt chilla lite and be patient. På fredagen gav jag mig ut på stan för att kolla upp språkkurser och gymmöjligheter på egen hand, men eftersom föreningen är på gång att fixa dessa grejer och några av medarbetarna kommer hem från sina semestrar först imorgon, får jag helt enkelt försöka släppa min rastlöshet och vänta ut dem.

Fredagskvällen blev en tacokväll! Tänka sig, varit borta från Sverige i en vecka och redan var det dags. Melinda och Arvid hade lyckats hitta tacokryddor (yes, det smakade som hemma!) och på den vägen var det. Planen var att även se film mot kvällen, men tröttheten tog över handen och det blev läggdags istället. Börjar vi bli gamla?

Lördagen fortsatte i svenskt tema. Gissa vart vi åkte… IKEA! Som att komma hem – produkternas namn är de ursprungliga från Svealand. Medan Melinda och Arvid shoppade loss till sin lägenhet (Melinda dock besviken över att Arvid inte tillät henne att köpa de inte fullt nödvändiga inredningsprylar hon ville, ha med motiveringen att de ju faktiskt bara ska bo här till april) fylldes min shoppingkasse med endast fyra prylar, eftersom jag ännu inte vet var jag ska bo: en matlåda, pennor, skoblock och knäckebröd.

Efter IKEA-vistelsen åt vi supergod lasangelunch hos Battainis, och sedan begav sig jag, Melinda och Arvid in till Lugano för att gå i affärer. Vår plan var att efter middagen (återigen hos Battainis) gå ut till någon pub, men here we go again – vi var för trötta och orkade helt enkelt inte. Att sova kändes mer lockande, och jag ställer mig återigen frågan om vi börjar bli gamla… Med tanke på att jag dock inte lämnat tonåren än borde det ju inte vara någon fara.

2016-08-27 15-53-31
Melinda och Arvid presenterar… Lugano.
2016-08-27 15-53-43 2016-08-27 15-54-00
”Åh, kan ni ta en bild på mig också?” Arvid: ”Javisst!”2016-08-27 15-54-42 2016-08-27 15-54-56
Okej då, det blev två ordentliga bilder också. Ordnung und Richtung!2016-08-24 16-36-51
En av många fina byggnader.2016-08-24 16-30-08 2016-08-24 15-22-33
Nice view!

Söndagen har spenderats vid ett bad vid Locarnosjön med delar av laget. Det blev dock mer kubb och sällskapsspel än bad, för tyvärr var vattnet smutsigt. Botten var som de norrländska träsken (sånt är jag ju van vid!) men inte heller vattnet var särskilt fräscht. Kanske var det just den här badplatsen, annars föredrar jag Lugano Lake. Utsikten var dock magnifik, som alltid här.

Nu är jag trött och ska lägga mig och sova. Imorgon ska jag ägna en stor del av dagen åt att plugga italienska. Alberto (tränare Giorgios pappa) sa nämligen att han bara tänker prata italienska med mig framöver. Jag insåg att jag knappt kommer kunna svara på tilltal i dagsläget – men sa att jag i slutet av veckan ska prata italienska med honom. För att uppfylla mitt löfte ska jag nöta presensformen av verben essere, avare, fare och andare imorgon.

Det var allt för nu! Ciao ragazzi.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>