DAG 1 – Anländandet

Buonasera,

Klockan är två på natten, dags att sova men jag kände att jag kan offra en kvarts sömn för att skriva ett inlägg. Ylva, om du läser detta vill jag bara påpeka att jag leder i antal inlägg nu, trots ditt ettåriga försprång… Bäst att sätta igång hörru!

Nu har vi alltså anlänt. Det är VARMT. Det har inte hänt många gånger i livet (ens någonsin?) att svetten har runnit både i ansiktet, i ryggen och på magen utan att jag har tränat. Men idag var dagen. Outfit: Jeans, t-shirt, kofta, hatt i något varmt material. Väder: 28 grader och hög luftfuktighet. Lägg till en tjugokilosväska på ryggen, en femkiloshandväska på ena axeln och en tjugotvåkilos rullväska i andra handen. Resultatet: en tjej som känt sig fräschare. Jag börjar tvivla på beslutet att ha packat med kängor, överdragsbyxor och en varmare höstjacka… Min spontana känsla är att jag måste gå till H&M och köpa fler toppar så att jag slipper tvätta svettiga kläder stup i kvarten…

Nog om värmen. Melinda, jag och Arvid flög till Bergamo, och har därmed hunnit uppleva en gnutta av både Italien och Schweiz. Ticino (italiensktalande delen av Schweiz) ska vara likt Italien på många sätt, exempelvis vad gäller matkultur och förmåga att ”ta det piano”. Bestämmer man träff klockan två blir det snarare halv fyra. Vad gäller miljön påminner det mycket om Italien – men det är renare, fräschare och mer ordning. Tänk er en stad i Italien och gör en grundlig renovering av allt – där har ni min uppfattning om Ticino (baserat på en bilfärd i mörker…).

Vi har blivit väldigt väl omhändertagna och det känns riktigt bra, men jag har nog inte riktigt fattat att det är här jag ska spendera mina fyra kommande månader.

Nu är det läggdags. Buonanotte!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>